​Sunteţi acţionar SIF Moldova? Iată cum puteţi intra în posesia dividendelor

Autor: Andrei Chirileasa 14.05.2013

SIF Moldova (SIF2) va începe pe 17 iunie plata dividendelor din profitul anului trecut, prin virament bancar, iar plata dividendelor în numerar se va realiza în perioada 3 iulie – 30 decembrie, potrivit unui raport transmis bursei.

Acţionarii persoane fizice care deţin între 30 şi 30.000 de acţiuni îşi vor putea ridica dividendele în numerar de la sucursalele Băncii Transilvania, iar în localităţile unde banca nu are unităţi, de la oficiile Poştei Române care are un parteneriat cu Depozitarul Central pentru distribuţia dividendelor. Dividendele vor fi disponibile începând cu data de 3 iulie.

Pentru persoanele fizice cu peste 30.000 de acţiuni, persoanele juridice şi acţionarii străini plata dividendelor se face prin virament bancar, începând cu data de 17 iunie. Acţionarii trebuie să trimităîn acest sens o solicitare la sediul SIF Moldova în care să precizeze banca şi contul în care săfie plătite dividendele.

Acţionarii cu mai puţin de 30 de acţiuni îşi pot încasa dividendele în numerar de la sediul SIF Moldova din Bacău sau pot solicita plata prin virament bancar.

Acţionarii SIF Moldova au aprobat la începutul lunii aprilie plata unor dividende în valoare totală de 124,6 mil. lei (28,8 mil. euro) din profitul pe anul trecut. Dividendul brut pe acţiune este de 0,24 lei, iar de dividende vor beneficia toţi acţionarii care deţineau acţiuni la data de 22 aprilie 2013 (data de înregistrare).

La finalul lui 2012, SIF Moldova avea 5,809 milioane de acţionari, dar majoritatea sunt acţionari rezultaţi în urma procesului de privatizare în masă, aşa zişii cuponari, care deţin pachete de până la 1.000 de acţiuni.