Guvernul din Bangladesh ia în considerare să mărească salariul minim pe economie de 38 de dolari pe lună după ce 1.000 de muncitoare au murit sub dărămături într-o fabrică de textile care lucra şi pentru Zara

Autor: Cătălina Butan 15.05.2013

Guvernul din Bangladesh ia în considerare să mărească salariul minim pe economie în valoare de 38 de dolari pe lună, adică sub 2 dolari pe zi lucrătoare, în urma dezastrului de la o fabrică de confecţii unde au murit 1118 angajaţi când s-a prăbuşit clădirea de 8 etaje.

Salariul minim e la jumătate faţă de Cambodgia.

De la dezastrul de atunci, muncitorii din Banglasesh au protestat în fiecare zi pentru schimbarea condiţiilor de muncă şi pentru salarii mai mari, scrie Wall Steet Journal.

Proprietarii de fabrici se opun, afirmând că nu pot plăti salarii mai mai pentru că în Europa de Vest, de unde provin clienţii hainelor fabricate în Bangladesh, oamenii caută haine tot mai ieftine.

Muncitorii din fabricile de confecţii, deşi sunt plătiţi foarte prost aleg aceste meserii pentru că altele sunt plătite mai prost. O menajeră primeşte 20 de dolari pe lună.

Wall Street Journal scrie că printre dărămăturile fabricii s-au găsit şi haine cu etichete Zara dar Inditex, compania care deţine brandul a refuzat să comenteze.