Depeche Mode a avut o surpriză neplăcută, după plecarea din România: următorul concert a fost amânat

Autor: Oana Ghita 17.05.2013

Concertul pe care Depeche Mode urma să îl susţină vineri, la Istanbul, a fost amânat, deoarece camioanele cu echipamentul necesar show-ului au fost blocate în Bulgaria, din cauza unui protest al transportatorilor din această ţară, informează site-ul oficial al trupei.

 



"Cu regret vă informăm că show-ul pe care urma să îl susţinem în această seară la KüçükÇiftlik Park nu va avea loc, din cauza unor motive ce nu ţin de voinţa Depeche Mode sau Purple Concerts. Blocada tirurilor de la graniţa dintre Turcia şi Bulgaria a oprit camioanele cu echipamentul de producţie să treacă de punctul de frontieră. Depeche Mode şi Purple Concerts lucrează în prezent la reprogramarea show-ului din seara aceasta, la o altă dată, în cadrul turneului Depeche Mode. Spectatorii sunt rugaţi să păstreze biletele şi să aştepte informări din partea Purple Concerts referitor la reprogramare", se arată în mesajul postat pe site-ul Depeche Mode.

Concertul de la Istanbul urma celui pe care cei de la Depeche Mode l-au susţinut la Arena Naţională din Bucureşti, miercuri.

Numeroşi şoferi de camioane bulgari au blocat, joi, pentru a doua oară în ultima săptămână, punctele de trecere a frontierei spre Turcia, protestând faţă de procedurile greoaie de control din partea turcă. O coloană de camioane de zece kilometri s-a format la punctul vamal Kapitan Andreevo; o coloană similară, de doar cinci kilometri, este şi la punctul de trecere de la Lesovo. Punctul vamal Kapitan Andreevo este unul dintre cele mai importante dinspre Europa de Est spre Orientul Mijlociu.

Întreaga producţie a show-ului Depeche Mode este transportată cu 12 camioane şi 5 autocare, numai staff-ul trupei reunind peste 120 de persoane.

Programat miercuri, concertul de la Bucureşti a fost cel de-al cincilea show din cadrul turneului de promovare a albumului "Delta Machine", după cele de la Nisa (4 mai), Tel Aviv (7 mai), Atena (10 mai) şi Sofia (12 mai).

Cu o carieră ce se întinde pe parcursul a 32 de ani şi care însumează, până în prezent, 12 albume de studio, vândute în peste 100 de milioane de exemplare în toată lumea, Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii.

Rădăcinile Depeche Mode datează încă din 1976, când Vince Clarke şi Andrew Fletcher înfiinţau trupa No Romance in China. După venirea lui Martin Gore şi a lui Dave Gahan, ca solist vocal, în 1980, formula devine completă, iar numele se schimbă definitiv în Depeche Mode. Trupa debutează cu piesa "Photographic", semnează cu Mute Records şi lansează albumul de debut, "Speak and Spell", în 1981. După plecarea lui Clarke, grupul îşi reface forţele bazându-se pe compoziţiile lui Martin Gore şi lansează două noi albume, "A Broken Frame" (1982) şi "Construction Time Again" (1983).

"Some Great Reward", album apărut în 1984, a reprezentat pentru Depeche Mode afirmarea, atât din punct de vedere artistic, cât şi comercial. Seria succeselor a continuat cu "Black Celebration" (1986), "Music for the Masses" (1987), iar în 1990, apare celebrul "Violator", conţinând hiturile "Enjoy the Silence", "Policy of Truth" şi "Personal Jesus". La începutul anilor '90, perioada de maximă expansiune pentru muzica alternativă, Depeche Mode devine una dintre cele mai de succes formaţii din lume, iar LP-ul "Songs of Faith and Devotion" intră în topuri direct pe locul 1. După o pauză de patru ani, în 1997, Depeche Mode revine cu albumul "Ultra", promovat de hituri precum "Barrel of a Gun" şi "It's No Good", material urmat, în 2001, de "Exciter".

În octombrie 2005, Depeche Mode a lansat albumul de studio cu numărul 11, "Playing The Angel", iar turneul de promovare a materialului, "Touring The Angel", a înregistrat vânzări de peste 1,8 milioane de bilete în Europa şi, pentru prima dată în istoria trupei, a ajuns în România.

În 2009, trupa britanică şi-a lansat cel de-al 12-lea album, "Sounds of the Universe". În acelaşi an, Depeche Mode, care avea programat şi un concert la Bucureşti, în cadrul "Tour of the Universe", a luat o pauză de turneu, anulând o serie de show-uri, inclusiv cel din Capitală, din cauză că solistul Dave Gahan, s-a îmbolnăvit. Acesta a fost spitalizat de urgenţă, pe 12 mai 2009, la Atena, fiind suspectat de gastroenterită. Ulterior, acesta a fost operat de o tumoare canceroasă la vezica urinară. Trupa şi-a reluat turneul în iunie 2009, la Leipzig, în Germania.