Un adolescent de 15 ani a licitat 15 milioane de dolari pentru o reţetă Coca-Cola din Al Doilea Război Mondial

Autor: Ştefan Stan 20.05.2013

Un adolescent de 15 ani a licitat pe e-Bay 15 milioane de dolari pentru ceea ce ar putea fi o reţetă secretă pentru Coca-Cola, care datează din ianuarie 1943, scrie Business Insider.

Cliff Kluge, un dealer de antichităţi, a pus la vânzare reţeta pe care o găsise printre documentele rămase în urma unei vânzări de proprietăţi imobiliare din statul american Tennessee. Preţul de pornire al licitaţiei a fost de 5 milioane de dolari, dar exista şi posibilitatea achiziţionării directe, pentru suma de 15 milioane de dolari.

 

„Ar fi fost un lucru minunat dacă reţeta şi-ar fi găsit un cumpărător veritabil, dar a licitat un băiat de 15 ani, fără ca oferta sa să fie legitimă”, a declarat Kluge. Dealerul de antichităţi a anunţat că va pune din nou la vânzare formula, după ce va aştepta trei zile, perioada cerută de e-Bay pentru a acorda băiatului posibilitatea să strângă suma pe care a licitat-o.

Compania Coca-Cola susţine că formula este un secret comercial bine păstrat, ţinut într-un seif la muzeul World of Coca-Cola din Atlanta.

Kluge a declarat că nu poate demonstra că reţeta pe care o deţine este cea originală, pentru că numai doi oameni o cunosc, ambii fiind directorii Coca-Cola.
În 2011, show-ul radio The American Life a prezentat ceea ce credea că este reţeta originală de Coca-Cola, scrisă de mână, care în cea mai veche compoziţie conţinea şi cocaină printre ingrediente.