Evolio a lansat astăzi o tabletă quad core de 10,1 inci

Autor: Andreea Anghel 20.05.2013

Evolio, unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa de tablete din România, a lansat astăzi tableta Evotab Quadra cu procesor Quad Core şi display de 10,1 inci la un preţ de 999 de lei. Noua tabletă este disponibilă pentru precomenzi pe www.evolioshop.com şi începând cu jumătatea lunii iunie poate fi găsită în magazinele de specialitate.

 „Prin aceasta lansare, Evolio ataca segmentul de tablete de 10.1 inch, un segment  dominat in special de brandurile internaţionale. Am făcut acest pas în urma cererilor venite din partea clienţilor nostri pentru o tabletă premium cu ecran panoramic.”, a spus Liviu Nistoran, CEO Evolio.

Tableta dispune de o memorie internă de 16GB, procesor grafic multicore, o grosime de 9, 5 mm şi o greutate de 535 grame.

Evolio mizează pe o cotă de piaţă de 20% pe segmentul tabletelor de 10,1 inci anul acesta.

„În ultimele 2 trimestre cota de piata a tabletelor de 10.1 a crescut de la 25% la peste 30%, iar noi ţintim o cotă de piaţă de 20% în acest segment.  Evolio deţine supremaţia tabletelor româneşti de 7 inch pe trimestrul 1 al anului în curs, cu o cotă de peste 30% conform studiilor de piaţă”,  a declarat Nistoran.

Evolio concurează pe piaţa locală de tablete cu companiile locale Visual Fan (Allview), Rosal Import-Export (E-Boda) sau Network One Distribution (Serioux) dar şi cu giganţii Apple sau Samsung.