Investiţia într-un teren de baschet ajunge la 50.000 de euro. Un teren cu suprafaţă de beton şi un coş costă 5.000 de euro. O discuţie cu Radu Petre, Sport Arena. Urmăriţi aici înregistrarea emisiunii ZF LIVE

Autor: Cătălina Butan 21.05.2013

Amenajarea de terenuri de sport este o afacere tot mai profitabilă, în condiţiile în care costurile de funcţionare într-un astfel de business nu se ridică la mai mult de sfert din venituri, consideră Radu Petre, managing partner Sport Arena, o campanie care organizează evenimente sportive şi amenajează baze sportive.

“Investiţia într-un teren de sport în aer liber se amortizează într-o perioadă cuprinsă între 3 şi 5 ani. Ca şi activitate este un business profitabil. Costurile de funcţionare nu se ridică la mai mult de 25-30% din venituri”, a spus Radu Petre, invitat la ZF Live, în ediţia de marţi, 21 mai.

Costurile amenajării unui teren de baschet variază între 5.000 şi 50.000 de euro, preferinţele pentru materii prime determinând diferenţele de preţ.

„ Investiţia pentru amenajarea unui teren de baschet ajunge la 50.000 de euro fără TVA. Putem folosi ca suprafaţă de joc direct betonul sau o suprafaţă sintetică certificată de Federaţia Internaţională. Panourile pot fi simple, cu un stâlp înfipt în pământ sau instalaţii mobile şi pliabile.Cel mai simplu teren, cu o placă de beton nivelată şi cu un coş cu un inel costă 5.000 de euro”, a mai spus Petre.

Compania are o cifră de afaceri de 1,5 milioane de euro, 12 angajaţi şi 30-40 de clienţi anual, pe o piaţă care valorează 20-25 milioane de euro pe an.

SportArena organizează evenimentul SportArena StreetBall, singurul campionat de baschet 3la3 din România, care va debuta weekend-ul viitor cu prima etapă a celui de-al nouălea sezon.