Deutsche Telekom înghite afacerea RCS&RDS din Slovacia

Autor: Adrian Seceleanu 21.05.2013

Gigantul german Deutsche Telekom (DT), cu afaceri de 58 mld. euro în 2012, a ajuns la un acord pentru achiziţia subsidiarei din Slovacia a companiei româneşti RCS&RDS, care la şapte ani de la intrarea pe piaţă avea peste 270.000 de abonamente la servicii de internet, cablu şi satelit TV.

DT, care controlează indirect şi Romtelecom şi Cos­mote România, ar fi plătit circa 250 de euro / abonament preluat, valoarea tranzacţiei putând fi în aceste condiţii de aproape 70 mil. euro. Niciuna dintre companii nu a oferit detalii financiare ale acordului.

„Am selectat Digi Slovacia pentru baza puternică de clienţi şi oferta de servicii. Sper că atât clienţii actuali, cât şi cei potenţiali vor avea de câştigat din tranzacţie“, a spus Miroslav Majoros, CEO al Slovak Telekom. Subsidiara DT are circa 180.000 de clienţi pe TV. Compania românească nu a furnizat nicio informaţie despre tranzacţie.

RCS&RDS a vândut în martie şi operaţiunile de televiziune prin satelit din Croaţia către Vipnet, un operator deţinut de grupul Telekom Austria. Compania controlată de omul de afaceri Zoltan Teszari din Oradea mai are, în regiune, operaţiuni în Ungaria, Cehia şi Serbia.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro