McDonald’s reduce numărul de produse din meniu. Reacţia McDonald’s România

Autor: Claudiu Ilioiu 22.05.2013

Lanţul de restaurante McDonald’s, cel mai mare jucător de pe piaţa de profil, a anunţat că îşi va reduce numărul de produse din meniu, potrivit businessweek.com.

Potrivit aceleaşi surse, McDonald’s va renunţa la la Big Mac şi Dublu Cheeseburger. Totodată  lanţul de restaurante vrea să renunţe la salata Caesar şi la Southern Style Chicken Biscuit.

 

Informaţia este dezminţită de reprezentanţii McDonald’s România. „Portofoliul de produse McDonald’s România nu va fi reorganizat".

► Ce au mai spus reprezentanţii McDonald's România despre retragerea acestor produse de pe piaţa locală

Într-un efort de a atrage mai mulţi consumatori, McDonalds a crescut numărul de produse din meniu de la 85 în anul 2007, la aproximativ 145 de produse în prezent,  dar creşterea numărului de clienţi nu a fost conform aşteptărilor.

Potrivit unui e-mail obţinut de Boomberg News, lanţul de restaurante are în vedere reducerea numărului de produse din meniu la acelaşi nivel cu cel din 2007.

McDonald's România avea la finalul anului 2011 puţin sub 2.800 de angajaţi, cu peste 1.000 mai puţin decât în perioada de boom, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Astfel, în 2008 - ultimul an de boom pentru economia locală - numărul de angajaţi ajungea la 3.800.