Kaufland pregăteşte terenul pentru un nou magazin în Bucureşti după ce a demolat o hală la Romprim Berceni

Autor: Cristi Moga 26.05.2013
Grupul german Kaufland, cel mai mare jucător din comerţul local, cu afaceri de circa 1,5 miliarde de euro în 2012, accelerează extinderea în Bucureşti, unde în ultimele luni a dărâmat o fostă hală industrială de pe platforma Romprim din cartierul Berceni pentru realizarea unui nou magazin.
 
WikiZF: Profilul companiei Kaufland
 
Acţionarii Romprim au dezmembrat o parcelă de 18.000 de metri pătraţi din platforma fabricii cu o suprafaţă totală de 57.000 mp şi au solicitat la începutul acestui an aprobarea unui plan urbanistic zonal (PUZ) pentru realizarea unui hipermarket pe acest teren.
 
În luna martie germanii de la Kaufland au scos autorizaţia pentru demolarea clădirilor de pe terenul situat la intersecţia dintre Şoseaua Olteniţei şi strada Ion Iriceanu, iar firma Tab Construct Confort a realizat deja o bună parte din lucrările de demolare.
 
Până la închiderea ediţiei reprezentanţii Kaufland nu au precizat când vor începe efectiv şi lucrările de construcţii sau suprafaţa vi­itorului magazin.
 
Magazinul de pe platforma Romprim va fi primul al companiei germane din cartierul Berceni al Capitalei, unde va intra în competiţie pentru clienţi în primul rând cu magazinele Carrefour din proiectele Vitantis şi Grand Arena, respectiv cu hipermarketul Cora din mallul Sun Plaza, fiecare dintre aceste proiecte situându-se la o distanţă de circa doi kilometri de viitorul magazin Kaufland.
 
Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro