Dacia a lansat astăzi Logan MCV. Cât costă a doua generaţie a breakului. Galerie FOTO

Autor: Bogdan Alecu 28.05.2013

Dacia a lansat în această seară noul Logan MCV pe piaţa locală, moment din care vor demara şi vânzările acestuia pe piaţa locală. Logan MCV, versiunea break a noii generaţii Logan, a fost prezentată în cadrul Salonului Auto de la Geneva în luna martie a acestui an.

 

Potrivit oficialilor Dacia producţia noului Logan MCV a demarat la Mioveni la începutul acestei luni, acesta fiind asamblat încă de la început atât cu volan pe stânga cât şi cu volan pe dreapta pentru piaţa din Marea Britanie.

În Marea Britanie preţul noului Logan MCV porneşte de la 6.995 de lire sterline (aproximativ 8.200 de euro), cu 1.000 de lire mai mult decât un Sandero, în timp ce în Germania porneşte de la 7.990 de euro, cu 1.000 de euro mai scump decât Sandero.

În România preţul noului logan porneşte de la de la 7790 de euro şi poate ajunge la 12.300 de euro

 

Noua generaţie a breakului se diferenţiază de precedenta prin faptul că va fi disponibil doar într-o versiune cu cinci locuri, cea de şapte fiind eliminată, în condiţiile în care acum există în portofoliul Dacia şi monovolumul Lodgy cu şapte locuri.

Asemenea noilor Logan şi Sandero, Noul Logan MCV adoptă un stil exterior similar. încăpător şi funcţional, cu un portbagaj de 573 litri. Printre dotările disponibile în serie, încă de la primul nivel de echipare, se numără sistemul de control al stabilităţii ESP, direcţia asistată, airbag-urile laterale (pentru toate pieţele unde se comercializează motoare Euro5) şi bancheta spate rabatabilă 1/3-2/3 (în toate ţările de comercializare).

Noul Logan MCV oferă o gamă largă de echipamente: sistemul multimedia MEDIA NAV, limitatorul/regulatorul de viteză, asistenţă la parcarea cu spatele şi funcţia Eco mode.