Ernst & Young şi Cegeka au luat nouă etaje din Tower Center

Autor: Cristi Moga 03.06.2013

Firma de audit şi consultanţă Ernst & Young şi compania belgiană din industria IT Cegeka au închiriat nouă din cele 22 de etaje ale turnului de birouri Tower Center care domină Piaţa Victoriei, tranzacţii ce au dus gradul de ocupare a proiectului la circa 70% după ce a stat gol pentru mai mulţi ani din cauza litigiilor.

În clădirea dezvoltată de firmele Avrig 35 şi In­dustrialexport şi preluată anul trecut de oamenii de afaceri Ioannis Papalekas şi Dra­goş Bîlteanu, într-o tranzac­ţie de circa 50 mil. euro, „crema“ a fost luată de consultanţii Ernst & Young, care vor ocupa cele şase etaje din vârf, de la 17 la nivelul 22.

Pe de altă parte, Ce­geka a preluat un spaţiu de aproape 2.500 mp dispus pe trei etaje în care compania intenţionează să extindă numărul de angajaţi de la 190 în prezent la 265, potrivit datelor transmise de Ruxandra Radeş, HR Busi­ness Partner al Cegeka. Totodată, Hidroelectrica va ocupa de săptămâna viitoare alte patru etaje din proiect. „Mai avem libere etajele unu, doi şi trei, care au suprafaţe de circa 2.000 de metri pătraţi fiecare, şi etajul şapte“, a declarat Ema Iftimie, leasing manager al proiectului UpGround şi responsabil pentru închirierea spaţiilor din Tower Center, a doua cea mai înaltă clădire de birouri din Bucureşti, cu o înălţime de 100 de metri.

Nivelul chiriilor pentru cele mai bune clădiri de birouri din centrul Capitalei este situat în prezent între 16 şi 18 euro/mp, iar proprietarii sunt dispuşi să ofere diverse facilităţi pentru atragerea chiriaşilor.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 04.06.2013