Se pregătesc austriecii de la VIG de o fuziune Omniasig - Asirom?

Autor: Ciprian Botea 05.06.2013
Omniasig şi Asirom, deţinute de asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG), ar urma să fie integrate.
 
într-o singură entitate după modelul fuziunii de anul trecut dintre vechea Omniasig şi BCR Asigurări, dar nu este clar care dintre cele două branduri va rămâne pe piaţă, afirmă surse din asigurări.
 
Austriecii ar rămâne în urma acestei mişcări cu numai două companii pe piaţa locală, după ce la un moment dat ajunseseră la un portofoliu de şase asigurători. O fuziune între Omniasig şi Asirom ar însemna practic o schimbare la 180 de grade, în condiţiile în care austriecii au insistat întotdeauna pe strategia multi brand pe care o aplică pe toate pieţele unde operează. VIG a luat în 2011 deci­zia surprinzătoare de a-şi consolida operaţiunile locale de asigurări generale (Omni­asig şi BCR Asigurări) într-o singură entitate, din raţiuni care ţin de eficientizarea costurilor. Oficialii asigurătorului au negat însă în mod constant că ar intenţiona să includă şi Asirom într-o fuziune viitoare. „Această informaţie este răspândit din timp în timp pe piaţă, dar nu are nicio bază reală“, a declarat la solicitarea ZF Alexander Jedlicka, purtătorul de cuvânt al VIG.
 
Fuziunea dintre Omniasig şi BCR Asigurări a fost decisă în contextul în care cele două companii activau pe acelaşi segment de piaţă, cel al asigurărilor generale, şi concurau practic pentru aceiaşi clienţi.
 
Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 05.06.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (Tel fix. 0318.256.286 Tel. mobil. 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maxim o oră.