La 33 de ani o clujeancă face 30.000 de euro dintr-un site de contabilitate

Autor: Mădălina Dediu Panaete 10.06.2013
După şase ani în care a activat în bănci, firme de soft şi multinaţionale, Delia Mircea, 33 de ani, din Cluj s-a hotărât să pună bazele propriului site care fur­nizează atât in­for­maţii din do­me­niul financiar-contabil şi cărţi de specialitate, dar şi proiecte pre­cum sondaje şi cercetări de piaţă.
 
Ideea deschiderii site-ului Contzilla a venit în vara anului 2008 şi s-a concretizat chiar în acel an, iar creşterea numărului de utilizatori a determinat şi înfiinţarea firmei  Proiect Caplin, cea care operează site-ul, în 2011. Investiţia iniţială s-a ridicat la 3.000 de euro şi a constat în crearea societăţii, setarea website-ului şi cheltuielile cu dotările iniţiale cu echipamente.
 
„Proiectul a fost dezvoltat în timpul liber, iniţial ca un hobby pe care îl aveam pe lângă un job foarte solicitant într-o multi­na­ţională“, povesteşte antreprenoarea, care are o experienţă de mai mulţi ani în domenii precum contabilitatea şi consultanţa. Ea a activat în bănci precum Banca Transilvania şi Volskbank, în compania de software Transart şi ulterior în cadrul Nokia unde a ocupat postul de senior accountant, potrivit datelor publice de pe site-ul Linkedin.
 
Citiţi şi
Cea mai inteligentă decizie de business luată vreodată
 
„Până la mijlocul anului 2012 am fost şi angajat şi antreprenor, însă începând cu iulie 2012 am devenit antreprenor full time. Astfel, am reuşit să aloc mai mult timp dezvoltării afacerii.“
 
Firma Proiect Caplin, cea care operează site-ul Contzilla, a înregistrat în 2011 o cifră de afaceri de 46.000 lei (circa 11.000 de euro), potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe.
 
Printre clienţii companiei, care are un singur angajat, se regăsesc atât contabili, economişti, antreprenori, dar şi companii. Anul trecut compania deţinută de Delia Mircea a înregistrat afaceri de 29.000 de euro, din care 65% este realizat de lucrări de specialitate în domeniul financiar- contabil (cărţi de contabilitate), după cum spune chiar ea.
 
„Pentru 2013 estimez o creştere de 40-60% a cifrei de afaceri, provenită din atragerea de clienţi noi şi lansarea câtorva produse noi (avem în curs de editare câteva lucrări/cărţi noi).“
 
Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 11.06.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.