Avocaţii Orange au obţinut în instanţă anularea amenzii de 35 mil. euro aplicate de Consiliul Concurenţei

Autori: Adrian Seceleanu , Cristi Moga 11.06.2013

Avocaţii Orange, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, au obţinut în instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti, anularea deciziei prin care Consiliul Concurenţei (CC) a aplicat companiei de telefonie mobilă o amendă de 34 de milioane de euro pentru abuz de poziţie dominantă, potrivit datelor de portalul instanţelor de judecată.

“Soluţia pe scurt: admite acţiunea. Anulează decizia nr. 2/14.02.2011. Respinge cererea de intervenţie. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 11.06.2013”, arată datele de portalul instanţelor de judecată.

Prin decizia nr. 2 pe 2011 CC a amendat Orange cu peste 35 mil. euro, respectiv 3,6% din cifra de afaceri, pentru abuz de poziţie dominantă. În acelaşi dosar a fost amendată şi compania Vodafone, cu 28,5 mil. euro.

În acest dosar operatorul telecom a fost asistat de echipe de avocaţi din cadrul firmelor D&B David şi Baias şi Stoica & Asociaţii, precum şi de avocaţi din departamentul juridic intern.

Echipa de avocaţi de la Stoica & Asociaţii a fost condusă de către Valeriu Stoica, avocatul coordonator al firmei şi fost ministru de justiţie, în timp ce Sorin David, managing partner, a coordonat avocaţii firmei D&B David şi Baias.

Decizia pronunţată de către Curtea de Apel Bucureşti poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Valeriu Stoica: Este prima dată când se obţine un asemenea rezultat într-un caz de o asemenea importanţă

Anularea amenzii de 35 mil. euro aplicate de Consiliul Concurenţei companiei Orange este doar “o bătălie câştigată” dintr-un “război” care va continua, însă pe de altă parte este prima decizie de acest tip într-un caz de o asemenea importanţă, a declarat pentru ZF Valeriu Stoica.
“Este foarte important să remarc faptul că este pentru prima dată când se obţine un asemenea rezultat într-un caz de o asemenea importanţă”, a spus Stoica. “Sigur că acesta nu este punctul final. Am câştigat prima bătălie din acest război, dar am convingerea că soluţia va fi atacată de Consiliul Concurenţei”, a adăugat el.
“Rezultatul este pe de o parte urmare a argumentelor pe care le-am adus (…). Este în egală măsură meritul celor două echipe de avocaţi care au lucrat la dosar. Este o muncă de peste doi ani de zile în care am folosit toate resursele profesionale”.