VIDEO ZF Live. Mişu Negriţoiu, preşedintele ING România: Suntem în situaţie de criză economică mondială. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de joi, 13 iunie

Autor: Octavian Calei 13.06.2013

Situaţia economică pe plan mondial este o conjunctură de criză, PIB al României micşorându-se cu 10% în ultimii ani, a spus Mişu Negriţoiu, preşedintele ING România, prezent la emisiunea de business ZF Live de joi, 13 iunie, transmisă de luni până vineri de la ora 10:00 pe live.zf.ro.

“Suntem în situaţie de criză mondială. Avem altfel de probleme. Economia României a scăzut cu aproape 10% în aceşti ani, deficitul de cont curent a scăzut la 3% de la 14%, au ieşit o grămadă de bani din ţară”, a spus Negriţoiu.

Preşedintele ING România consideră că problema eficienţei băncilor rezidă în indicatorul return on equity, situat undeva sub 10% în România, cu mult sub media europeană.

„Suntem o piaţă şchioapă. Nu mai avem nimic, noi pe piaţa de equity am închis tot. Pare că suntem o piaţă dezvoltată la întâmplare, dezvoltată din exterior”, a explicat Mişu Negriţoiu.

Urmăriţi şi alte subiecte pe live.zf.ro