BCR vinde cu 1,25 mil. euro sediul din Chişinău, o clădire monument istoric din 1918

Autor: Razvan Voican 17.06.2013

Portofoliul imobiliar de care încearcă să scape BCR cuprinde nu numai proprietăţi din România, ci şi din Republica Moldova, unde cea mai mare bancă locală controlează subsidiara BCR Chişinău. Luna viitoare va fi organizată o licitaţie electronică prin care BCR va încerca să vândă o clădire (foto) monument istoric din capitala ţării vecine pe care vrea suma de 1.250.000 de euro.

Imobilul cu etaj situat în apropierea sediilor Preşedinţiei şi Guvernului de la Chişinău a fost construit în 1918, are o suprafaţă utilă totală de 871 mp şi a fost sediu de sucursală a BCR Chişinău, putând fi folosit ca spaţiu comercial sau de birouri. Clădirea este una dintre cele mai scumpe proprietăţi scoase la licitaţie de BCR.

În prezent sunt disponibile pe portalul de specialitate al băncii peste 1.130 de apartamente, aproape 700 de case, alături de hoteluri, sedii de firmă şi proiecte imobiliare la pachet. Pe lângă restructurarea de la nivel local, BCR are un proiect de transformare a filialei din Republica Moldova, care ar urma să se limiteze la servicii pentru companii. 

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 17.06.2013