Papalekas demolează complexul Porsche Aviaţiei, showroomul prin care au trecut maşini de jumătate de miliard de euro, pentru a face loc unei clădiri de birouri

Autor: Cristi Moga 22.06.2013
Omul de afaceri elen Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai activi şi, totodată, discreţi investitori imobiliari, a început să demoleze showroomul Porsche Aviaţiei din nordul Capitalei pentru a face loc unei noi clădiri de birouri ce va fi construită pe terenul de lângă staţia de metrou Aurel Vlaicu, în dreptul pasajului Pipera.
 
Papalekas, prin intermediul societăţii Corinthian Five, a desemnat firma de construcţii Bog’Art controlată de omul de afaceri Raul Doicescu să se ocupe de procesul de demolare, care ar trebui finalizat în decursul lunii iulie.
 
Porsche Aviaţiei este un centru auto din care în cei zece ani de funcţionare au fost vândute aproape 26.000 de maşini sub mărcile Skoda şi Seat, cu o valoare estimată la circa 450 de milioane de euro. Activitatea acestui centru auto a fost mutată în showroomul Porsche Nord, iar grupul german a decis vânzarea terenului de 5.000 mp de sub proiect către Papalekas într-o tranzacţie estimată la circa 4 milioane de euro.
 
 
Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 19.06.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.