Harta care arată că bogaţii iubesc iPhone-ul. Galerie FOTO

Autor: Radu Racu 20.06.2013
Un proiect la care au colaborat un furnizor de baze de date de pe reşelele sociale, o companie specializată în cartografierea acestor date şi un programator vizionar fost angajat la Google a generat una dintre cele mai interesante reprezentări a utilizatorilor de iPhone şi telefoane cu sisteme de operare Android, scrie The Atlantic, citat de Business Insider.
 
Furnizorul de baze de date Gnib, compania specializată în hărţi MapBox şi programatorul Eric Fischer au folosit mesajele postate pe reţeaua de socializare Twitter care aveau ataşate coordonate GPS şi au generat o hartă a mesajelor postate de pe iPhone şi de pe dispozitive cu sisteme de operare Android. Punctele roşii sunt aferente iPhone-urilor, în timp ce punctele verzi aparţin telefoanelor cu Android. Există şi o hartă cu puncte mov, aferente utilizatorilor de Blackberry, realizată în capitala Indoneziei, Jakarta.
 
Conform jurnaliştilor de la The Atlantic, zona de est din Washington,care apare în hărţi cu utilizatori de iPhone este şi regiunea cea mai bogată a oraşului, în timp ce în cealaltă jumătate locuiesc persoane cu venituri mai scăzute.