Michael Jackson ar putea să fie singurul om din lume care a trăit 60 de zile fără să doarmă cu adevărat

Autor: Ştefan Stan 21.06.2013

Charles Czeisler , un expert specializat pe tulburările somnului de la Harvard Medical School, care oferă consultanţă pentru NASA şi CIA, susţine că Michael Jackson poate fi singurul om care a trăit două luni fără stare de „Rapid Eye Movement” (REM) în timpul somnului, scrie CNN citat de Business Insider.

Somnul REM este vital pentru a păstra creierul şi corpul în viaţă. Timp de 60 de nopţi, dr. Conrad Murray i-a făcut lui Jackson infuzii de Propofol, un anestezic folosit în timpul operaţiilor, pentru a trata insomnia superstarului.

Propofol-ul întrerupe ciclul normal de somn şi opreşte somnul REM, însă pacientul se simte odihnit, ca şi când ar fi avut o experienţă veritabilă de somn, potrivit doctorului Charles Czeisler, un expert pe probleme de somn de la Harvard Medical School.

Czeisler a declarat că “ar fi ca şi când cineva a mâncat un fel de petale de celuloză în loc de cină. Stomacul va fi plin şi nu îţi va fi foame, dar ar avea zero calorii şi nu va satisface nici o necesitate nutriţională”.

Charles a adăugat că lipsa de somn REM duce la paranoia, anxietate, depresie, incapacitatea de a învăţa, pierderea apetitului, reflexe de 10 ori mai incete şi răspunsuri emoţionale de 10 ori mai puternice.

Aceste simptome sunt foarte similare cu descrierea stării lui Jackson în ultimele săptămâni de viaţă, după cum era el prezentat în e-mail-urile de la organizatorii show-urilor.