Treisprezece persoane au murit şi alte 32 au fost rănite în Muntenegru într-un accident de autocar din România care s-a răsturnat într-o prăpastie de 40 metri

Autor: Ana Borlescu 23.06.2013

Treisprezece persoane au murit şi alte 32 au fost rănite în Muntenegru într-un accident de autocar, cu număr de înmatriculare de România, care s-a răsturnat într-o prăpastie, a anunţat ministrul muntenegrean de Interne, Rasko Konjevic, citat de AFP.

Ministrul a precizat că autocarul avea plăcuţe de înmatriculare de România şi nu de Ucraina aşa cum declarase poliţia anterior.

"Într-un accident deosebit de grav, 13 persoane au murit şi alte 32 au fost rănite. Viaţa a şapte răniţi este în pericol", a declarat ministrul pentru presa de la locul accidentului.

Ministrul a precizat că zeci de membri ai echipelor de salvare continuă să încerce să scoată alţi pasageri din caroseria autocarului în această locaţie foarte dificil de accesat.

Acesta nu a precizat naţionalitatea victimelor.

Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegru.

Răniţii au fost spitalizaţi la Podgorica.

"Majoritatea răniţilor au răni foarte grave. Printre ei se numără şi un copil", a declarat un medic de la un spital din Podgorica, Vladimir Dobricanin pentru televiziunea de stat muntenegreană RTGC.

Autocarul a derapat pe un pod din Zdijelo, în apropiere de mănăstirea Moraca, şi a căzut în gol 40 de metri.

Accidentul s-a produs în jurul orei 18:00, ora României.

Acest drum îngust care duce spre coasta adriatică a Muntenegru este foarte periculos şi este cauza a numeroase accidente de maşină.