Şeful GSK România despre închiderea fabricii de la Braşov: Decizia vine ca urmare aunui val de patente expirate care a dus la un exces de capacitate

Autor: Ioana David 27.06.2013

Pascal Prigent, directorul general al GSK România, spune că decizia de închidere a fabricii din Braşov (în cazul în care nu găseşte un cumpărător) vine ca urmare a unui val de patente expirate care a dus la exces de capacitate privind formele solide orale.

“GSK rămane dedicată pieţei din România unde vom continua să fim un angajator important, cu peste 650 de angajati în diviziile farma şi distribuţie şi intenţionăm să investim în următorii 5 ani între 8 şi 10 milioane euro în cercetare şi dezvoltare”, a spus Pascal Prigent.

GSK a mai anunţat că reţeaua de producţie a companiei a înregistrat în ultimii ani o scădere semnificativă a volumelor formelor solide orale şi multe dintre produsele în formă solidă mature vor continua să înregistreze scăderi în următorii 5 ani.

„Capacitatea actuală a fabricii din Braşov nu este în prezent utilizată la maxim şi, din păcate, nu există nici un potenţial de creştere pe termen lung pentru ca alte produse sau volume să fie fabricate aici. Compania intenţionează ca activităţile de producţie din Braşov să fie transferate către alte fabrici”, arată informaţiile transmise.

Fabrica de la Braşov a fost deschisă în urmă cu 20 de ani.