VIDEO ZF Live. Ovidiu Bălan, şeful operaţiunilor Goodyear pe România şi alte cinci ţări din regiune: Guvernul ar trebui să încurajeze consumul. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de vineri, 28 iunie

Autori: Cristian Hostiuc , Octavian Calei 28.06.2013

Guvernul ar trebui să încurajeze consumul pentru că oamenii au bani de cheltuit, e de părere Ovidiu Bălan, şeful operaţiunilor Goodyear pe România, prezent la emisiunea de business ZF Live de vineri, 28 iunie, transmisă de luni până vineri de la ora 10:00 pe live.zf.ro.

„Economia merge bine, dacă citim ziarele şi ne uităm la televizor. Dacă vedem ce spune mediul privat, lucrurile nu stau atât de bine. Guvernul ar trebui să încurajeze consumul. Bani există, dar oamenii nu au pe ce să-i cheltuiască. Oferta este foarte sărăcăcioasă dacă ne comparăm cu ţările din jur”, a spus Ovidiu Bălan la ZF Live.

El a mai adăugat că dacă ar fi măsură, ar reduce TVA-ul la produsele de bază şi ar constrânge băncile să revină la un sistem de creditare acceptabil.

„Normele de creditare sunt foarte stricte şi am clienţi extrem de puternici pe piaţă care nu pot să-şi refinanţeze împrumuturile. Dacă BNR reduce dobânda, nu cred că se va vedea în consum. Majoritatea băncilor sunt cu capital străin şi nu există niciun fel de atracţie pentru piaţa din România”, a spus Bălan.

Ovidiu Bălan este şeful operaţiunilor Goodyear pe România, Bulgaria, Republica Moldova şi începând de la 1 august, Cehia, Slovacia şi Ungaria, un business de 200 de milioane de dolari. Goodyear vinde cauciucuri de 75 de mil. dolari în România anual.

 

Urmăriţi şi alte subiecte pe live.zf.ro