Unul dintre cei mai înzestraţi tineri care vor absolvi liceul anul acesta în SUA: a "construit un creier artificial" care depistează cancerul

Autor: Radu Racu 30.06.2013
Brittany Wenger candidează la titlul de cel mai înzestrat elev de liceu din Statele Unite ale Americii care va absolvi anul acesta, după ce a uluit lumea cu o serie de programe informatice rvoluţionare care pot depista cancerul, scrie Business Insider.
 
Brittany va absolvi anul acesta şcoala liceală The Out-of-Door Academy, din Sarasota, Florida, însă ea a devenit celebră în 2012 după ce a câştigat un premiu de 50.000 de dolari oferit de Google, cu aplicaţia Cloud4Cancer, un software care funcţionează ca un "creier artificial" care poate analiza mostre de ţesut pentru suspiciuni de cancer la sân. Programul a reuşit să depisteze tumorile maligne din 99,1% din cazuri.
 
Brittany Wenger a mai creat un program similar care permite diagnosticarea unor forme agresive de leucemie, prin intermediul unor tipare prestabilite, conform Mashable.
 
Wenger a învăţat programare în clasa  şapte şi s-a orientat spre dezvoltarea unei aplicaţii medicale când o verişoară de a sa a fost diagnosticată cu cancer la sân.
 
 
Wenger este pe primul loc în clasa ei şi joacă şi în echipa de fotbal european a şcolii.
 
Pentru anul viitor, Wenger  vrea să urmeze cursurile universităţii Duke, în domeniul tratamentelor oncologice pentru copii.