Băsescu: Ponta ştie că sunt mai bun ca prim-ministru decât el, eu nu am nevoie să mă pregătesc, el mai are nevoie de ani buni să devină un premier acceptabil

Autor: Marius Fratila 05.07.2013

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Digi 24, că nu doreşte să devină şef de guvern şi că Victor Ponta mai are ani buni până să devină un premier acceptabil, adăugând: "El ştie că eu sunt un premier mai bun decât el"

Întrebat dacă se pregăteşte pentru a deveni premier, Băsescu a răspuns, râzând: "Nu".

"Nu am nevoie să mă pregătesc, sunt pregătit", a spus preşedintele, subliniind că este vorba despre o glumă.

Preşedintele a spus însă că este un premier mai bun decât Victor Ponta.

"El ştie că sunt mai bun ca prim-ministru decât el, eu nu am nevoie să mă pregătesc, el mai are nevoie de ani buni să devină un premier acceptabil", a afirmat preşedintele Traian Băsescu.

Băsescu a adăugat că faptul că el e mai bun ca prim-ministru decât Ponta este "indiscutabil, e o realitate, nu o răutate".

Preşedintele a spus că ar vrea ca Ponta să "treacă de statutul de agent constator", adăugând că nu îi plac "prim-miniştrii constatori".

La începutul acestei săptămâni, premierul Victor Ponta a afirmat că faptul că preşedintele Traian Băsescu s-a apucat de strategii agricole înseamnă că se pregăteşte pentru funcţia de prim-ministru, deoarece Preşedinţia nu are nicio legătură cu agricultura.

"Dacă pot să glumesc, dacă domnul preşedinte Băsescu s-a apucat de strategii agricole înseamnă că se pregăteşte pentru funcţia de prim-ministru, că nu are nicio legătură Preşedinţia cu agricultura", a spus Ponta.

El a precizat totodată că nu vede posibilă o astfel de "rocadă", în care Băsescu să fie prim-ministru, iar el să devină preşedinte, explicând că îl susţine pe Antonescu pentru funcţia prezidenţială.