Clienţii UPC pot urmări simultan pe ecran 12 canale TV

Autor: Adrian Seceleanu 09.07.2013

Clienţii UPC România, numărul doi pe piaţa locală de cablu TV, a lansat un serviciu interactiv denumit Zone tematice, prin intermediul căruia utilizatorii serviciilor de televiziune digitală care deţin şi un mediabox pot urmări simultan, într-un singur ecran, 12 canale TV şi pot alege programul care îi interesează direct din aplicaţie.

„Studiile ne arată că românii îşi doresc să fie la curent cu tendinţele în tehnologie, că există un segment bine definit, în creştere, care adoptă rapid noile tehnologii. Aceşti clienţi caută interactivitate, mobilitate, caută sã economisească timp şi sunt mereu dornici să descopere ceva nou. Serviciul Zone tematice vine în sprijinul lor şi le oferă acces simultan la 12 canale TV, precum şi informaţii despre emisiunile care sunt difuzate şi posibilitatea de a accesa canalul care îi interesează direct din aplicaţie, fără a-l mai cãuta în grilă“, declară Bogdan Bucurei, director de management al produselor la UPC România.

Serviciul interactiv dezvoltat de UPC România poate fi adaptat oricărui tip de conţinut TV - sport, filme, muzică, ştiri, canale pentru copii etc. Prima variantă a aplicaţiei UPC România este un mozaic de 12 canale documentare. Parte a grupului american Liberty Global, UPC a avut anul trecut afaceri de aproape 100 mil. euro. Compania este unul dintre cei  mai mari furnizori de servicii de televiziune prin cablu şi satelit şi internet şi telefonie fixă de pe piaţă. Cei mai mari furnizori de servicii TV de pe piaţă sunt RCS&RDS şi Romtelecom.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.07.2013