Compania israeliană de lactate care a dat faliment în România vrea să strângă bani de la investitori prin vânzarea de acţiuni

Autor: Radu Racu 14.07.2013
Producătorul israelian de lactate  Tnuva, care a ieşti anul trecut de pe piaţa românească după o activitate de 7 ani, ia în considerare listarea la bursa din Tel Aviv, pentru atragerea de fonduri de la investitori, conform unei surse apropiate companiei, citate de Bloomberg.
 
Tnuva este controlată de fondul de investiţii Apax iar o eventuală listare ar plasa valoarea companiei la 2,2 miliarde de dolari, conform sursei citate. Oferta publică iniţială ar putea fi programată în primul trimestru al anului viitor, a mai precizat sursa, menţionând totodată că posibilitatea vânzării integrale a companiei nu este exclusă.
 
"Acţinarii Tnuva analizează diverse variante pentru îmbunătăţirea situaţiei companiei şi a structurii de capital, una dintre acestea fiind listarea", a declarat pentru Bloomberg purtătorul de cuvânt al Tnuva.
 
 
Compania israeliană a fost  prezentă şi pe piaţa românească în perioada 2005-2012, interval în care a investit aproximativ 60 de milioane de euro. Anul trecut, compania a anunţat vânzarea fabricii de la  Popeşti-Leordeni, din sudul capitalei, către turcii de la Sutas, pentru 10 milioane de euro