Guvernul anunţă că sesisează DNA pentru nereguli comise de Lucian Duţă la cardul de sănătate

Autor: Mediafax 14.07.2013

Guvernul a anunţat ieri că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru nereguli în atribuirea contractului pentru cardul naţional de sănătate, cu efecte în neimplementarea proiectului şi determinarea unei pagube de peste 1,2 milioane euro, comisă de fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) Lucian Duţă (foto).

În replică, fostul şef al CNAS a susţinut că, dimpotrivă, premierul Victor Ponta ar trebui să se autodenunţe „pentru blocarea sistemelor antifraudă proiectate de mine”.

Potrivit Guvernului, neregulile pentru care a fost sesizată DNA au fost depistate de inspectorii Corpului de Control al prim-ministrului. Inspectorii îl acuză însă pe Lucian Duţă că nu şi-a îndeplinit sau şi-a îndeplinit defectuos obligaţiile de serviciu, prin faptul că nu a încheiat cu Imprimeria Naţională contractul pentru producerea cardului, a propus acordarea către Poşta Română, prin negociere fără publicarea unui anunţ de participare, a contractului de curierat, fără ca Poşta să aibă exclusivitate pentru prestarea acestor servicii şi a determinat o pagubă la Imprimerie de peste 1,2 mil. euro.

Lucian Duţă a afirmat ieri într-un comunicat că în perioada mandatului său CNAS „nu a făcut niciun contract, nu a făcut nicio plată“ cu Poşta Română şi Imprimeria Naţională. 

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.07.2013