Cea mai mare despăgubire RCA plătită pentru un accident produs în România

Autor: Anelis Baciu 16.07.2013
Cea mai mare despăgubire plătită pentru un accident produs în România a fost de 885.000 de euro şi a fost plătită de compania de asigurări Astra, reiese din datele centralizate de Ziarul Financiar de la principalii jucători din piaţă. 
 
Astra este compania care a plătit şi cea mai mare despăgubire în contul unei poliţe de răspundere civilă auto (RCA) de la începutul acestui, de respectiv aproximativ două milioane de euro. Poliţa RCA a acoperit plăţile pentu vătămările corporale şi morale ale unui accident de circulaţie produs în Italia în urma căruia două persoane au decedat, iar alte cinci au fost rănite.
 
„Orice cerere de despăgubire pentru vătămări corporale se măsoară în sute de mii sau milioane de euro. Pretenţiile sunt exagerate şi sunt destul de multe cazuri care ajung în instanţă“, a declaratAlin Bucşa, preşedintele directoratului Astra.
 
Deşi ritmul de creştere a accelerat în ultimii ani, volumul plăţilor pentru vătămări corporale este încă foare mic faţă de sumele raportate pe pieţele mature din Europa de Vest. Problema detectată de asigurători nu este însă tendinţa de creştere continuă, ci impredictibilitatea deciziilor  instanţelor de judecată.
 
„Statisticile din ultimii ani indică faptul că cele mai ridicate cuantumuri de indemnizaţii plătite pentru dosare de daune RCA se referă la accidentele cu victi­me ce au suferit vătămări corporale. În acelaşi timp, sub aspect procedural, tentaţia de a obţine sume cât mai consistente de la asigurători a generat în ultimii ani creşterea numărului de dosare de daune cu vătămări corporale care în cele din urma iau calea instanţelor judecătoreşti“, spun reprezentanţii Allianz-Ţiriac.
 
Citiţi mai mult pe ZF Corporate