Întâlnire Băsescu-Antonescu la Cotroceni pentru desemnarea noului ministru al Transporturilor - surse

Autor: Ioana Câmpean 20.07.2013

Preşedintele Traian Băsescu şi liderul PNL Crin Antonescu au o întâlnire, la ora transmiterii acestei ştiri, la Palatul Cotroceni, după ce şeful statului a spus vineri că doreşte să discute cu preşedintele PNL despre nominalizarea lui Ovidiu Silaghi pentru Ministerul Transporturilor.

 



Surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX că liderul PNL tocmai a revenit din vizita în SUA.

Conform aceloraşi surse, discuţia dintre Traian Băsescu şi Crin Antonescu este tete-a-tete.

La ora transmiterii acestei ştiri, întâlnirea este în curs de desfăşurare.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, răspunzând unei întrebări, că mai reflectează în privinţa numirii lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor, el precizând că doreşte să aibă o discuţie şi cu liderul PNL Crin Antonescu şi să vadă dacă acesta menţine nominalizarea.

Întrebat despre numirea lui Ovidiu Silaghi în funcţia de ministru al Transporturilor, preşedintele Băsescu a răspuns: "Să vedem, mai reflectez, nu vă ascund că aş vrea foarte mult să discut şi cu Crin Antonescu. Înţeleg că se întoarce în acest week-end şi aş vrea să găsim o formulă care să fie bună. Voi vedea dacă şi dânsul menţine propunerea, dar aş vrea să discut şi cu Crin Antonescu".

Deputatul Ovidiu Silaghi a fost nominalizat, marţi, prin vot, de BPN al PNL pentru postul de ministru al Transporturilor.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost întrebat joi, într-o conferinţă de presă, pe ce criterii s-a făcut desemnarea lui Ovidiu Silaghi ca ministru al Transporturilor, el răspunzând: "Pe criteriul că aşa am hotărât în partid". Întrebat care a fost totuşi motivaţia alegerii acestei persoane, Iohannis a precizat că Silaghi "a fost un ministru bun".

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că nu a fost încă contactat de către preşedintele Traian Băsescu pe tema numirii lui Ovidiu Silaghi ca ministru al Transporturilor, dar că aşteaptă un răspuns, probabil, până luni, din partea acestuia, fiind pregătit să îl sune el pe şeful statului.

"O să vorbesc cu preşedintele şi voi propune ministrul după ce o să am o discuţie cu domnia sa", a spus Ponta. El a precizat că îl poate suna şi el pe şeful statului, nefiind o problemă de "orgoliu".

În 12 iulie, Relu Fenechiu, ministru al Transporturilor, a fost condamnat de instanţa supremă la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Transformatorul", pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată. În aceeaşi zi, Fenechiu a demisionat din funcţia de ministru al Transporturilor.