Cine vine mâine la conferinţa guvernatorului Isărescu de la BNR. Noi mesaje-cheie pentru piaţă

Autor: Razvan Voican 23.07.2013

Florin Georgescu, 59 de ani, prim-viceguvernator al BNR, Cristian Popa, 49 de ani, viceguvernator al BNR responsabil cu politica monetară, Daniel Dăianu, 60 de ani, prim-vicepreşedinte al ASF, Mişu Negriţoiu, 63 de ani, chairman al ING Bank, Lucian Croitoru, 56 de ani, consilier al guvernatorului BNR şi Eugen Rădulescu, 54 de ani, director de audit în BNR sunt vorbitorii care au fost selectaţi să participe mâine la conferinţa "“Mugur Isărescu şi invitaţii săi”" care va avea loc la sediul băncii centrale.

BNR nu a dat publicităţii lista oficială a speakerilor de mâine.

Spre deosebire de ediţiile precedente în care erau invitaţi mai mulţi bancheri şi analişti din zona privată a sistemului bancar, de această dată discuţia va fi dominată de oficiali din BNR, urmând să ia cuvântul trei membri ai consiliului de administraţie în frunte cu Isărescu, 63 de ani.

Surse apropiate evenimentului afirmă că guvernatorul intenţionează să profite de ocazie pentru a lansa noi mesaje importante pentru piaţă după ce săptămâna trecută a vorbit despre schimbarea de paradigmă care are loc în privinţa mecanismelor de salvare/scoatere din piaţă a băncilor ajunse în dificultate. Potrivit unor surse bancare, BNR încearcă să-şi intensifice eforturile de comunicare cu piaţa, în contextul mutaţiilor prefigurate la nivelul cadrului european de reglementare şi supraveghere. Săptămâna trecută a fost abordat inclusiv subiectul sensibil legat de potenţiala implicare a deponenţilor în salvarea unei bănci.