Cea mai bună motivaţie pentru a slăbi: un gram de aur în schimbul unui kilogram pierdut

Autor: Cătălina Butan 27.07.2013

Autorităţile din Dubai oferă aur celor care slăbesc, într-un program prin care încurajează tinerii să ducă o viaţă mai sănătoasă, scrie BBC.

Pentru fiecare kilogram pierdut, participanţii vor primi un gram de aur, care valorează în prezent 45 de dolari. Există însă o condiţia a programului: cei înscrişi trebuie să slăbească cel puţin două kilograme pentru a primi răsplata.

Primii trei concurenţi care slăbesc cel mai mult vor câştiga prin tragere la sorţi o monedă de aur în valoare de 5,400 de dolari.

Programul „Greutatea ta în aur” a fost anunţat de primarul Dubaiului Hussain Nasser Lootah.

“Ramadanul (a nouă lună a anului lunar musulman, considerată sfântă, în care se posteşte – n.red) este cea mai potrivită perioadă pentru astfel de iniţiative care ne amintesc cât de mari sunt beneficiile reducerii greutăţii şi ne încurajează să luam măsuri pentru a ne schimba stilul de viaţă”, a spus Lootah.

Există o creştere alarmantă în ultima perioadă în statele arabe a numărului de persoane obeze datorită consumului tot mai mare a măncărilor fast-food.

Programul este sponsorizat de compania de bijuterii Dubai Gold and Jewellery Group dar şi de Dubai Multi Commodities Centre (DMCC).