Vosganian prelungeşte termenul de depunere a ofertelor la Cupru Min

Autor: Radu Bostan 25.07.2013

Ministerul Economiei a extins până la 1 septembrie termenul pentru depunerea ofertelor de către investitori pentru preluarea unei cantităţi de concentrat de cupru produs de compania de stat Cupru Min Abrud, estimând că procedura ar putea fi finalizată până la sfârşitul lunii octombrie.

Traderul elveţian Trafigura a fost singura companie care a depus documentaţie de ofertă pentru Cupru Min până la termenul anterior, 19 iulie. Documentaţia depusă de Trafigura a fost apreciată de experţii ministerului ca fiind incompletă, a declarat ieri Varujan Vosganian, ministrul economiei.

„Am avut o consultare cu primul-ministru pe această temă, i-am propus extinderea termenului, mai ales că două firme, printre care Glencore, rugaseră să oferim un nou termen. Am hotărât să extindem termenul până la 1 septembrie, astfel încât să depăşim perioada vacanţelor şi să dăm timp firmelor să depună toată documentaţia“, a spus Vosganian.

El a adăugat că nu este de mirare că doar trei firme şi-au manifestat interesul în asocierea cu producătorul de cupru, în condiţiile în care criteriile de calificare pentru investitori sunt destul de severe. Acestea prevăd prezentarea unei scrisori de garanţie bancară de 1,2 milioane euro, a unei scrisori de bonitate pentru 40 milioane euro şi condiţii de preţ minim de 6.900 dolari pe tona de cupru.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.07.2013