Luxoft: Ecuaţia este greşită - aveţi softişti, dar nu aveţi start-up-uri

Autor: Adrian Seceleanu 28.07.2013

Investiţiile unor mari companii internaţionale de IT în centre de dezvoltare în România au un impact în economie, dar industria s-ar dezvolta mult mai puternic dacă statul ar ajuta mai mulţi antreprenori români să-şi facă propriile firme, a declarat într-un interviu pentru ZF Dmitri Loschinin, preşedinte şi CEO al companiei ruseşti Luxoft, care are în România aproape 800 de oameni.

„Sunt foarte puţine companiile de software şi IT care sunt cu adevărat controlate de români şi multe companii globale care au aici centre de operaţiuni, ceea ce înseamnă că aici ceva este greşit. Aveţi principalul avantaj competitiv din această industrie, care este capitalul uman - ingineri talentaţi, dar nu aveţi şi multe start-up-uri IT, care pot să fructifice acest capital. În mod clar ceva lipseşte din ecuaţie“, a spus Loschinin. „Este nevoie de suport la nivel guvernamental, nu doar de eforturi private. Ar trebui să existe stimulente care să facă mai uşoară etapa de start-up.“

Luxoft, o companie rusească cu afaceri de 271 mil. $ în 2012, specializată în dezvoltarea de soft şi soluţii IT pentru multinaţionale, a cumpărat în 2008 compania românească ITC Networks.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.