Afacerile clujenilor de la EBS au crescut cu 41% în primul semestru

Autor: Laurentiu Cotu 29.07.2013

Furnizorul de soluţii software integrate de gestiune ERP (Enterprise Resource Planning) EBS a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de 8,3 mil. euro, în creştere cu 41% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Raportat la contractele încheiate până în acest moment, compania mizează până la finalul anului pe afaceri totale de 17,1 mil. euro, în creştere cu 35% faţă de 2012.

‘’Pieţele pe care operăm au avut o evoluţie diferenţiată. Activitatea pe piaţa externă a crescut în continuare, în principal pe segmentul tehnologiilor de tip clasic, Java sau .net. Pe de altă parte, datorită încetinirii creşterii economiei germane îndeosebi, am înregistrat o stabilizare a nivelului atins anul trecut pe zona de servicii SAP, acolo unde marile companii vestice au recurs la amânarea sau chiar stoparea unor proiecte’’, a declarat Daniel Metz, CEO EBS România.

Circa 60% din cifra de afaceri EBS este realizată pe tehnologiile clasice Java sau .net, iar restul de 40% pe tehnologii SAP. Oficialii EBS au mai spus că zona serviciilor de tip SAP a contribuit la creşterea companiei în ultimii doi ani.