Dragoş Pavăl, Dedeman: Tinerii antreprenori vor schimba trendul economiei

Autor: Cristi Moga 29.07.2013

Dragoş Pavăl, preşedintele şi acţionarul majoritar al companiei de bricolaj Dedeman, cu afaceri de 541 mil. euro anul trecut, spune că nu a simţit în prima jumătate a acestui an o revenire a economiei şi a industriei în care activează, astfel că a fost mai dificil să-şi atingă obiectivele.

În condiţiile în care dinspre zona imobiliară nu sunt semne de revenire, iar marile proiecte de infrastructură bat pasul pe loc, Pavăl consideră că reve­nirea economiei poate veni doar dinspre noua generaţie de antreprenori care poate pune pe picioare noi afaceri şi crea locuri de muncă.

„Cred că revirimentul va veni de la antreprenori. Am avut ocazia să inte­rac­­ţionez cu mai mulţi tineri antre­pre­nori români, unii din zona IT-ului, dar şi din alte domenii, care au 25-26 de ani, şi consider că, încet-încet, ei vor fi cei care vor schimba trendul econo­miei“, a declarat Pavăl pentru ZF.

Dedeman are în prezent o reţea de 32 de magazine şi ar putea ajunge până la finalul anului la 35 de unităţi, primele două deschideri fiind programate la Piteşti şi Târgu-Mureş.

Anul acesta compania şi-a propus un rulaj de peste 580 mil. euro, în creştere cu 8%, iar la jumătatea anului vânzările au fost în grafic.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.