Cum arată uniformele noilor inspectori antifraudă de la Fisc - GALERIE FOTO

Autor: Adelina Mihai 31.07.2013

Inspectorii antifraudă care vor lucra în cadrul direcţiei generale antifraudă, o structură nouă care funcţionează în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), vor avea uniforme speciale, cu sigle specifice, potrivit unei hotărâri de Guvern publicate ieri în Monitorul Oficial.

Astfel, în Monitorul Oficial Nr. 473/30.VII.2013 au fost publicate ilustraţii cu modelele uniformei, ale însemnelor distinctive, ale legitimaţiei de control şi ale ordinului de serviciu permanent pentru inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală. În actul normativ, care intră în vigoare la trei zile de la publicare, sunt prezentate uniformele pentru bărbaţi şi femei, atât pentru perioada de vară, cât şi pentru cea de iarnă, modelele de şapcă ale inspectorilor, însemnele de grad care indică funcţia inspectorilor, precum şi emblemele şi siglele care vor fi pe legitimaţiile acestor inspectori sau pe maşinile de serviciu.

Guvernul a avizat la începutul acesti luni reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) prin înfiinţarea Direcţiei Antifraudă, care va funcţiona inclusiv sub supravegherea Parchetului de cercetare penală.

La începutul anului, premierul Victor Ponta a anunţat că ANAF, Garda Financiară şi Direcţia de Control Vamal vor fi reorganizate într-o Direcţie Antifraudă, care se va ocupa ţintit de combaterea evaziunii fiscale la accize, legume-fructe şi alte produse.