O româncă şcolită la Paris, un britanic şi un fost publicitar au deschis o brutărie pe Kiseleff cu 200.000 €

Autor: Cristina Roşca 03.08.2013
Două românce şi un britanic au deschis în urmă cu patru luni brutăria-patiserie Pain Plaisir în zona Kiseleff din Capitală şi se aş­teap­tă la afaceri de 250.000 de euro după pri­mul an de funcţio­nare.
 
„De ani de zile voiam un bistro sau o patiserie, şi după ce s-a întors Irina de la Paris am decis să facem acest pas“, spune Monica Aliman (43 de ani), unul dintre acţionarii companiei, care a lucrat mai mulţi ani în publicitate.
 
Irina Stăncescu (31 de ani) a studiat la Paris gastronomie şi patiserie la scoala Le Cordon Bleu, după care a plecat în Italia pentru a-şi aprofunda studiile. După o perioadă de stagiatură s-a întors la Paris unde a lucrat pentru Pierre Gagnaire, un bucătar cu trei stele Michelin. Aici l-a cunoscut pe Tom Rees (29 de ani), cu care a continuat să lucreze în Franţa mai bine de un an înainte de a decide să îşi încerce norocul pe cont propriu.
 
„Tom voia să încercăm un business în Anglia (ţara sa natală, n.red.) însă după o scurtă perioadă am decis că nu este locul potrivit şi l-am convins să venim la Bucureşti“, povesteşte Irina Stăncescu.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Energie, Agricultură şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.