Care este limba străină pe care o caută angajatorii cel mai mult la studenţii români, în afară de engleză. VIDEO

Ziarul Financiar 03.08.2013

Ziarul Financiar vă prezintă cele mai vizionate subiecte din primul sezon al emisiunii ZF LIVE, care a fost difuzată online, în direct, în fiecare zi de luni până vineri, de la ora 10 dimineaţa. Primul sezon s-a încheiat la jumătatea lunii iulie, iar sezonul al doilea va începe din toamnă. Mai multe subiecte din ZF LIVE puteti urmari la adresa live.zf.ro.    Tinerii studenţi ar trebui să înveţe dincolo de limba engleză, limba germană, tot mai mulţi angajatori fiind interesaţi de această limbă, potrivit lui Florin Godean, country manager în cadrul firmei de recrutare şi muncă temporară Adecco România.

"Dincolo de engleză, germană este cea mai interesantă. Există o creştere a cererii de vorbitori de limbă germană şi nu doar în call-centere. E interesant comportamentul clientului german. Chiar dacă ştie să vorbească engleza şi are un interlocutor în engleză, dacă întâlneşte un interlocutor care vorbeşte germana, va prefera să vorbească în limba sa", a spus Florin Godean la ZF LIVE.

Un angajat într-un call-center din Bucureşti vorbitor de limba germană câştigă în jur de 3.500 lei brut, a precizat Godean.