Cel mai bun angajat Lacoste a vândut tricouri de 40.000 de dolari într-o săptămână, apoi a fost concediat pentru că şi-a publicat fluturaşul de salariu

Autor: Radu Racu 08.08.2013
Wade Groom era probabil cel mai bun angajat al retailerului de îmbrăcăminte Lacoste, până săptămâna trecută, când a fost concediat pentru că şi-a publicat pe Internet fluturaşul de salariu, conform Gothamist.
 
Groom  a reuşit să vândă în cel mai mare magazin Lacoste din SUA, în Manhattan, haine de 39.315 dolari într-o săptămână, cu 12.000 de dolari mai mult decât următorul angajat din top vânzări. Salariul său era de 15 dolari pe oră plus 3% comision din vânzări.
 
Wade Groom, o fire mai mult boemă decât corporatistă dar un super om de vânzări, după cum se autocaracateriza pe profilul său de pe reţelele sociale, şi-a postat fluturaşul săptămânal de salariu pe profilul de Instagram cu următorul comentariu: "câştig 1.500 de dolari pe săpătămână vânzând tricouri dar nu reuşesc să-mi întreţin soţia şi cei doi gemeni. Asta acceptăm în oraşul New York".
 
Două săptămâni mai târziu, vânzătorul a fost chemat în biroul directorului, conform Gothamist, care i-a comunicat să se prezinte la biroul de Resurse Umane. Acolo a intrat într-o videoconferinţă cu biroul central din Franţa al retailerului, de unde i s-a comunicat că a încălcat acordul de confidenţialitate dintre angajator şi angajat şi a fost concediat.