Lista taxelor şi impozitelor introduse sau majorate de Guvernul Ponta în 2013: de la taxa pe divorţul amiabil, la CAS-ul pe laptele şi ouăle de ţară

Autor: Gândul 15.08.2013

Taxa pe divorţul amiabil, impozitul de 16% şi CAS-ul pe laptele, ouăle, mierea şi alte produse ale micilor producători agricoli, coplata la ieşirea din spital sau "taxa" pe haina de blană sau pe iaht reprezintă doar câteva dintre noile biruri impuse de Guvenul Ponta în acest an.

Pe lângă acestea, alte taxe deja existente au fost majorate, precum impozitele şi taxele locale.

Pentru a le impune, Guvernele Ponta I şi II au modificat Codul Fiscal de 14 ori, din luna mai 2012 până în prezent, ceea ce ar însemna în medie o dată pe lună. Majoritatea modificărilor au fost făcute în sensul creşterii taxelor şi impozitelor, cu excepţia celei care a vizat scăderea TVA la pâine. Vizate au fost mai multe categorii de contribuabili, începând de la micii fermieri, până la posesorii de iahturi sau automobile de teren cu motoare de peste 3.000 de cmc.

Ca urmare, în Codul Fiscal au fost introduse mai multe tipuri de taxe şi impozite, de la taxa pe monopolurile naturale, până la accize mai mari regăsite în preţul berii.

 Citiţi aici mai multe detalii