Retailerul Decathlon face la Reşiţa 350.000 de biciclete pe an

Autor: Cristina Roşca 19.08.2013

Retailerul francez de echipamente sportive Deca­thlon a raportat anul trecut afaceri de 153 mil. lei (34,3 mil. euro), duble faţă de anii de boom, din asamblarea de biciclete în România. Francezii deţin integral pe piaţa locală compania Madirom Prod care asamblează anual în România 350.000-400.000 de biciclete.

Vehiculele pe două roţi sunt asamblate de către Madi­rom Prod împreună cu o afacere antreprenorială din Reşiţa. „Targetul nostru este de a creşte producţia pentru a acoperi nevoile pentru sud-estul Europei în domeniul sportiv“, spune Diana Buscan, financial manager în Madirom Prod.

Retailerul de echipamente sportive doar asamblează bicicletele în România la Reşiţa, producţia componentelor fiind realizată în altă parte. „Majoritatea componentelor sunt aduse din străinătate şi  furnizate partenerului nostru pentru asamblare. Întreaga producţie ia drumul exportului.“

Decathlon deţine în România şi o reţea de 11 magazine, cu afaceri de 195 de milioane de lei anul trecut, în creştere cu 35% comparativ cu anul anterior.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.