Silver Mountain a intrat în insolvenţă şi ajunge sub administrarea lui Remus Borza, avocatul care a restructurat Hidroelectrica

Autor: Cristi Moga 21.08.2013

Tribunalul Bucureşti a aprobat la începutul acestei săptămâni deschiderea procedurii de insolvenţă a firmei INR Management Real Estate, dezvoltatorul proiectului imobiliar Silver Mountain din Braşov, şi a desemnat administrator judiciar firma Euro Insol, condusă de către Remus Borza, avocatul care a gestionat restructurarea companiei de stat Hidroelectrica.

În paralel, BCR încearcă să vândă creanţa de 378 de milioane de lei pe care o are asupra firmei care intenţiona să dezvolte o mini-staţiune în apropiere de Poiana Braşov pe un teren de 88 de hectare.

Proiectul a fost iniţiat de omul de afaceri Dan Fischer, decedat anul trecut, şi preluat anul acesta de fondul de investiţii UNI-ASIA Holdings. În prezent proiectul cuprinde cinci clădiri cu 200 de apartamente, un centru spa şi o zonă comercială.

“Împreună cu actualii acţionari şi cu principalul creditor BCR, vom încerca să găsim sursele de finanţare pentru a finaliza proiectul astfel cum a fost imaginat de domnul Dan Fisher”, declară Remus Borza, practicianul coodonator al Euro Insol, care a fost numit administrator judiciar la solicitarea noilor acţionari ai INR Management.

În materie de imobiliare, Borza mai gestionează dosarele de insolvenţă ale unor proiecte rezidenţiale ca Asmita Gardens sau Ibiza Sol.