Muriel Siebert, "prima doamnă a Wall Street-ului", a murit

Autor: Octavian Calei 26.08.2013

Muriel Siebert, prima femeie care a reuşit să intre pe ringul bursei de la New York în anii ’60, renumită ca director şi fondator al unei firme brokeraj, a murit sâmbătă la vârsta de 80 de ani în urma complicaţiilor suferite din cauza cancerului, informează Wall Street Journal.

Siebert, supranumită "prima doamnă a Wall Street-ului", cunoscută la New York Stock Exchange ca „Mickie”, a fost o susţinătoare înfocată a educaţiei financiare şi a femeilor care aleg o carieră pe bursă. Ea s-a luptat cu sistemul care îi marginaliza cariera şi i-a încurajat şi pe alţii să facă acelaşi lucru.

„Am avut un vis ca să câştig la fel ca şi colegii mei, bărbaţi. Aşa că am întrebat o prietenă care firmă m-ar plăti egal şi mi-a răspuns că singura cale ar fi dacă mi-aş obţine un loc strategic în cadrul New York Stock Exchange”, mărturiseşte Siebert în autobiografia sa, „Changing the Rules”.

Siebert a fost prima femeie care a intrat în board-ul New York Stock Exchange, în decembrie 1967.

Compania pe care o conducea, Sibert Financial, s-a listat în 1996 pe bursă.

Prima femeie care avea să intre în board-ul NYSE s-a luptat cu discriminarea pentru a putea ajunge să tranzacţioneze titluri americane pe cea mai importantă bursă din SUA. Când a încercat să obţină o sponsorizare pentru a candida la un post în cadrul NYSE, nouă din zece persoane au refuzat-o.

Siebert era bolnavă de câteva săptămâni. Pe 9 august, ea se retrăsese din activitatea companiei, arată un raport trimestrial al Siebert Financial. Sâmbătă s-a stins din viaţă la spitalul Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, la vârsta de 80 de ani.