Forţele aliate occidentale vor ataca Siria în câteva zile - surse

Autori: Mediafax , Radu Racu 27.08.2013
Forţele aliate occidentale ar putea lansa un atac armat în Siria în câteva zile, au declarat emisari din Statele Unite rebelilor sirieni care se luptă cu preşedintele Bashar al-Assad, conform unor surse apropiate situaţiei, citate de Reuters.
 
O intervenţie militară occidentală împotriva poziţiilor regimului Bashar al-Assad este "o problemă de zile", a declarat marţi şi un membru al opoziţiei siriene pentru AFP.

"Nu există un moment precis, deoarece este vorba despre o problemă militară, dar se vorbeşte despre o intervenţie internaţională iminentă împotriva regimului. Este o problemă de zile, nu de săptămâni", a declarat Ahmad Ramadan, membru al Comitetului politic din cadrul Coaliţiei opoziţiei cu sediul în Turcia.
 
Forţele armate americane sunt "pregătite" pentru o acţiune militară în Siria, în cazul în care preşedintele Barack Obama o aprobă, a declarat marţi pentru BBC secretarul Apărării Chuck Hagel, acuzând Damascul că a "folosit arme chimice", relatează AFP.
 
"Suntem pregătiţi. Am poziţionat elemente pentru a fi capabili să răspundem oricărei opţiuni a preşedintelui", a declarat Hagel.