Mega Image a intrat pe ultima sută cu cel mai mare magazin

Autor: Cristi Moga 28.08.2013
În Piaţa Sudului din Capitală belgienii se vor bate cu francezii de la Cora.
 
Reţeaua de supermarketuri Mega Image, care a ajuns anul trecut la afaceri de 394 mil. euro pe piaţa locală, a intrat pe ultima sută de metri cu lucrările la cel mai mare magazin al companiei din România, ce va fi deschis în luna octombrie în Piaţa Sudului din Bucureşti.
 
Grupul belgian a început în iarnă, prin intermediul firmei de construcţii ACMS, lucrările la acest proiect pe un teren cu o suprafaţă de 5.200 de metri pătraţi situat vizavi de mallul Sun Plaza şi a ridicat în opt luni structura unei clădiri cu o suprafaţă construită de 14.000 de metri pătraţi la care în prezent se lucrează la finisaje şi ultimele placări exterioare.
 
Potrivit datelor ZF, la parterul acestei clădiri va fi deschis un supermarket Mega Image cu o suprafaţă de 2.300 de metri pătraţi, cel mai mare al companiei de pe piaţa locală, iar la cele două etaje superioare retailerul va încerca să închirieze spaţiile către alţi comercianţi, deşi intenţia iniţială a belgienilor era de a muta în Piaţa Sudului birourile companiei.
 
Reprezentanţii Mega Image nu au furnizat până la închiderea ediţiei informaţii cu privire la acest proiect care, potrivit estimărilor ZF, implică o investiţie de aproximativ 10 mil. euro, sumă în care este inclus costul cu achiziţia terenului. Compania belgiană desfăşoară în prezent una dintre cele mai agresive campanii de expansiune din retailul autohton şi este la un pas să ajungă la o reţea comercială de 250 de magazine (150 de unităţi sub brandul Mega Image şi 100 de magazine de proximitate Shop & Go).
 
Cu magazinul din Piaţa Sudului Mega Image va încerca să atragă din clienţii hipermarketului Cora din centrul comercial Sun Plaza, unul dintre cele mai mari malluri din Bucureşti şi din ţară.
 
Expansiunea agresivă s-a văzut anul trecut în rezultatele companiei, în condiţiile în care cifra de afaceri a avansat cu 36%, la 394 mil. euro, în timp ce numărul de angajaţi a crescut cu circa 1.400, la aproape 5.700 de oameni. Mega Image nu a uitat nici de profit, care a crescut de 3,6 ori, la 10,5 mil. euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.
 
Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.08.2013