Compania chineză comparată cel mai des cu Apple a racolat un om-cheie de la Google

Autor: Radu Racu 29.08.2013
Google a pierdut pe unul dintre cei mai importanţi executivi din cadrul diviziei care lucrează la sistemul de operare Android în favoarea chinezilor de la Xioami, un jucător de talie medie pe piaţa de smartphone-uri şi tablete, însă comparat adesea cu Apple pentru entuziasmul mediatic cu care îşi lansează produsele, scrie Financial Times.
 
Hugo Barra, vicepreşedintele diviziei care dezvoltă sistemul Android, a demisionat de la Google, după cinci ani în companie. El a condus echipa care supraveghează dezvoltarea sistemului de operare şi a aplicaţiilor aferente.
 
Barra se va alătura echipei de la Xiomi, companie evaluată la 10 miliarde de dolari, pentru a o ajuta să se extindă în afara spaţiului asiatic. Xiomi, catalogat drept un rival low-cost al Samsung şi Apple, este prezent acum pe pieţele din China, Hong Kong şi Taiwan cu produse care costă în medie 130 de dolari.
 
Primele zvonuri despre plecarea lui Barra au apărut după ce co-fondatorul Google Serghei Brin s-a despărţit de soţia sa. Sursele spun despre Brin că se află în prezent într-o relaţie cu o angajată Google de la divizia Google Glass, care a fost anterior iubita lui Barra.