O declaraţie neinspirată a preşedintelui Obama l-a înfuriat pe Vladimir Putin: "Arată ca băiatul plictisit din spatele clasei"

Autor: Radu Racu 30.08.2013
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost "înfuriat" de un comentariu recent al omologului său american, Barack Obama, în care era comparat cu un "copil plictisit din spatele clasei", scrie New York Times.
 
Obama a făcut comentariul pe data de 9 august, la o conferinţă de presă, unde a fost întrebat despre cum vor fi afectate relaţiile dintre cele două ţări de răceala diplomatică recentă. Preşedintele american nu a fost de acord cu ideea evidenţiată în întrebare, abordând în schimb subiectul limbajului corporal al lui Vladimir Putin. 
 
"Nu am o relaţie personală rea cu Putin", a spus Obama. "Când purtăm conversaţii, sunt directe, de cele mai multe ori constructive. Ştiu că presa are o plăcere în a se concentra pe limbajul corpului, iar Putin are acel gen de postură care seamănă cu băiatul plictisit din spatele clasei, dar adevărul e că de câte ori vorbim, conversaţia este constructivă", a explicat preşedintele SUA.
 
New York Times susţine că o sursă de la Kremlin i-a spus că Putin a fost înfuriat de comentariul lui Obama.
 
Cu două zile înainte de conferinţa de presă, preşedintele american şi-a anulat o întâlnire cu Vladimir Putin programată înaintea summitului G20 din luna septembrie, invocând lipsa de progres în câteva negocieri şi decizia "dezamăgitoare" a Rusiei de a acorda azil temporar spionului Edward Snowden.