Salrom: Exporturile aduc o treime din afaceri. Dacă nu se găsesc soluţii la Oltchim, este posibil ca veniturile să scadă

Autor: Roxana Petrescu 02.09.2013
Salrom, singurul producător de sare din România, resursă care plasează piaţa locală printre primele nouă la nivel european, spune că o treime din afacerile de anul trecut a venit din exporturi. Pe plan local însă, businessul companiei este afectat de insolvenţele sau falimentele care au marcat industria în anii de criză.
 
„Cantitatea de sare în soluţie produsă în ultimii ani are un trend descendent din cauza sistării activităţii de la Uzina de Produse Sodice Ocna Mureş, în 2010, şi a  reducerii cantităţii de materii prime, sare soluţie şi calcar, livrate către Oltchim, client care s-a confruntat în cursul ultimilor ani cu serioase probleme legate de finanţarea producţiei proprii“, spune Aurel Bucur, directorul general al Salrom. Oltchim a intrat la începutul acestui an în insolvenţă. Potrivit rezultatelor anunţate, în prima jumătate a acestui an Oltchim a înregistrat pierderi de 147,5 mil. lei (33,5 mil. euro), mai mici cu 21,6% faţă de primele şase luni ale anului trecut. Afacerile companiei s-au redus în schimb cu 61%, la 210,5 mil. lei (47,8 mil. euro), lucru care vorbeşte de la sine despre contracţia activităţii combinatului.