August, cea mai bună lună pentru bursă, cu câştiguri de până la 20%

Autor: Adrian Cojocar 01.09.2013

Cele mai lichide 10 acţiuni de pe bursă, incluse în indicele BET, au adus în medie un câştig de 7,3% luna trecută, aceasta fiind cea mai notabilă performanţă din acest an în ciuda conflictului din Siria, care a mai temperat apetitul investitorilor şi i-a făcut pe unii dintre ei să-şi marcheze profiturile spre finalul lunii.

Titlurile Bursei de Valori (BVB) au urcat cu 20% luna trecută, în timp ce acţiunile bancare BRD şi Banca Tran­silvania (TLV) s-au apreciat cu 8,3% şi respectiv 16,1% în august.

„Ludwik Sobolewski este o bulă de oxigen pentru bursa de la Bucureşti cel puţin încă 3 - 6 luni sau un an până vedem exact care este contri­buţia lui la activitatea bursei. Cu băncile nu m-aş hazarda să dau nişte prognoze pentru că situaţia creditării este destul de proastă şi băncile încă îşi ling rănile. Este foarte greu să obţii un credit zilele acestea aşa încât cred că băncile mai au încă de luptat“, spune Adrian Mănăilă, proprietarul firmei de brokeraj Eldainvest din Galaţi.

În primele opt luni ale anului principalul indice al bursei, BET, a adus un câştig de 12,6%, susţinut de avansul acţiunilor Fondului Proprietatea şi Biofarm Bucureşti, care au adus randamente de 31,3% şi respectiv 33% incluzând dividendele.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.09.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.