Samsung Galaxy Note 3 şi ceasul inteligent Galaxy Gear vor costa 700, respectiv 300 euro fără TVA. GALERIE FOTO. VIDEO

Autor: Ioana Niţă 05.09.2013

Samsung a prezentat aseară la Berlin alături de noul smartphone Galaxy Note III şi ceasul inteligent Galaxy Gear, care vine de fapt ca un accesoriu pentru telefoanele companiei sud-coreene şi pentru tableta Galaxy Note 10.1, ediţia 2014 şi care va costa aproximativ 300 euro fără TVA.

Odată conectat la smartphone, Samsung Galaxy Gear poate fi folosit pentru a vorbi la telefon, a face poze sau pentru a vedea ultimele mesaje sau mail-uri primite fără a utiliza deloc telefonul mobil.

Ceasul inteligent de la Samsung are un ecran tactil de 1,63 inci, procesor de 800 MHz, memorie internă 4GB, 512 MB RAM şi o cameră foto de 1,9 MP. Galaxy Gear dispune de o serie de funcţii printre care se numără aplicaţia Evernote prin care utilizatorii pot salva informaţii fotografiind, serviciul de mesagerie Line sau aplicaţia eBay prin care se pot efectua tranzacţii în timp real.

Samsung Galaxy Gear va fi lansat împreună cu Galaxy Note 3 începând cu data de 25 septembrie 2013 în peste 140 ţări.  Ceasul inteligent va fi în curând compatibil şi cu Samsung Galaxy Note II, precum şi cu Samsung Galaxy S III şi S4.

Potrivit unor surse apropiate situaţiei, preţul unui ceas inteligent Galaxy Gear va fi de circa 300 euro fără TVA, iar Galaxy Note 3 va costa aproximativ 700 euro fără TVA.

Samsung Galaxy Note 3 îmbunătăţeşte funcţia multitasking

În ceea ce priveşte noul smartphone din gama Samsung Note, Galaxy Note 3, acesta este mai uşor (168g) şi mai subţire (8,3 mm) decât modelul anterior şi are un ecran puţin mai mare, de 5,7 inchi. Samsung Galaxy Note II are un display de 5,5 inchi, cântăreşte 183 g şi are o grosime de 9,4 mm.

De asemenea, Galaxy Note 3 vine echipat cu o cameră foto de 13 MP, faţă de camera foto de 8 MP instalată pe modelul Galaxy Note II, iar bateria (3.200 mAh) oferă o durată mai lungă de utilizare.

Samsung Galaxy Note 3 oferă utilizatorilor o experienţă îmbunătăţită în ceea ce priveşte funcţiile multitasking. Prin intermediului noului Multi Window, utilizatorii pot comuta între aplicaţii, fără a închide fereastra sau a deschide o nouă pagină, ceea ce înseamnă că pot folosi simultan mai multe programe. Spre exemplu, se poate scrie un mesaj sau un mail în acelaşi timp în care se navighează pe internet din browser.

Experienţa multitasking este îmbunătăţită şi cu ajutorului noului S Pen şi a ferestrei Pen din Air Command care îi permite utilizatorului să deschidă o fereastră pe ecran şi să deschidă aplicaţii, în timp ce poate continua activităţile curente de pe Note 3.

Noul terminal de la Samsung va fi disponibil în două variante, de 32 GB şi de 64 GB.